A homlokzatszigetelés kiemelkedően fontos része az épületek energetikai hatékonyságának növelésében, valamint az épület esztétikai megjelenésének megújításában. A homlokzati hőszigetelés árak különböző tényezőktől függnek, mint az alkalmazott anyagok minősége, a szükséges munkaórák száma, valamint a projekt bonyolultsága.

2023-ban és várhatóan 2024-ben a homlokzati hőszigetelés munkadíj árak változásokon mennek keresztül, reflektálva a piaci trendekre és a költségekre. A hőszigetelés árakat befolyásolják a munkaerő költségek, az anyagárak és az infláció. Egy megbízható homlokzati hőszigetelés kivitelező kiválasztása elengedhetetlen, mivel a szakértelem és a minőségi kivitelezés hosszú távon megtérülő befektetést jelent az ingatlan tulajdonosok számára.

Külső homlokzat szigetelés árak anyag szerint: grafitos, EPS vagy kőzetgyapot – mennyibe kerülnek? Melyik homlokzatszigetelés éri meg 2023-ban és 2024-ben?

Amikor hőszigetelésről beszélünk, gyakran ajánljuk az EPS (expandált polisztirol) szigetelést, különösen azokban az esetekben, ahol a költséghatékonyság kiemelt szempont. Az EPS egy költségvetésbarát opció, amely megfelelő hőszigetelést biztosít a legtöbb lakó- és ipari épület számára. Az EPS ára jellemzően kedvezőbb a grafitos polisztirolhoz és a kőzetgyapothoz képest, és bár vastagabb rétegben szükséges alkalmazni, ez az anyag továbbra is hatékony megoldást nyújt.

EPS szigetelés előnyei:

 • Költséghatékonyság: Az EPS szigetelés anyagköltsége rendkívül versenyképes, különösen nagyobb mennyiségű beszerzése esetén.
 • Rugalmas alkalmazhatóság: Könnyen vágható és illeszthető, így az épület egyedi formáihoz is könnyen alkalmazkodik.
 • Megbízhatóság: Megfelelő védelmet nyújt a hőveszteség ellen, elegendő vastagság esetén.

Azonban, ha különösen magas hőszigetelési értékeket vagy tűzállóságot igényelünk, érdemes lehet megfontolni a grafitos polisztirolt vagy a kőzetgyapotot, annak ellenére, hogy ezek magasabb költséggel járnak. A grafitos polisztirol jobb hőszigetelő képességet biztosít, míg a kőzetgyapot kiemelkedő hangszigetelési és tűzálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Fontos megjegyezni, hogy a hőszigetelés kiválasztásánál figyelembe kell venni az épület sajátosságait és az energiamegtakarítási célkitűzéseket. Sok esetben az EPS szigetelés teljesen elegendő, és nem szükséges a drágább szigetelési opciókba fektetni. Az EPS szigetelés jelentős megtakarítást jelenthet anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk a teljesítmény tekintetében.

Összességében, bár az EPS nem biztosít olyan magas szintű hőszigetelést mint a drágább alternatívák, sok esetben ez a típusú szigetelés tökéletes egyensúlyt képez a költség, a teljesítmény és a felhasználói igények között.

Homlokzatburkolás hőszigetelésre

A homlokzatburkolás hőszigetelésre egy speciális eljárás, amikor az épület hőszigetelése után nem a hagyományos nemesvakolatot, hanem különféle burkolatokat helyeznek fel a homlokzatra. Ez lehet például kerámia, kő, fa, vagy műanyag burkolat, melyek nem csak esztétikai szempontból különböznek a vakolattól, hanem gyakran tartósabbak és időjárásállóbbak is. Ezek a burkolatok lehetnek légmentesen illeszkedő lapok vagy olyan rendszerek, amik szellőzést biztosítanak a szigetelés és a burkolat között, így javítva a falazat szárazságtartalmát és megelőzve a penészedést. A választott burkolat típusa és a kivitelezés módja jelentős hatással van a homlokzat végső megjelenésére és funkcionális tulajdonságaira.

Külső homlokzati hőszigetelés kivitelezés: munkadíjak, m2 árak 2023-2024-ben

A homlokzatszigetelés árak összetevői közé tartoznak az anyagköltség és a kivitelezési díjak. A homlokzat burkolás hőszigetelésre történő előkészítése további költségeket vonhat maga után, mint például a régi burkolat eltávolítása vagy az alapfelület javítása.

Végül a homlokzatszigetelés m2 árak általában négyzetméterre vetített költségeket jelentenek, amely magában foglalhatja az anyag- és munkadíjakat is. Fontos megjegyezni, hogy a pontos árajánlatokhoz érdemes több szolgáltatótól is ajánlatot kérni, hogy a legjobb ár-érték arányt találjuk meg.

Minta árajánlat – homlokzati hőszigetelés kivitelezés árak 2023 

Homlokzati Hőszigetelés: 10cm-es EPS hőszigetelő lappal.

Kivitelezés fázisai:

 1. Lábazat kialakítása nedvtaszító xps lappal
 2. Eps hőszigetelő lapok felragasztása
 3. Eps lapok dübelezése (Megrendelő kérésére akár polisztirol pogácsával)
 4.  Ablak Spaletták kialakítása
 5. Eps lapok ragasztóhabbal való erősítése
 6. Gázcsövek szellőztetése
 7. Sarkok illetve ablak élekre élvédők felhelyezése
 8. Össz. felület vakolása dryvit háló beágyazásával.
 9. Vakolat másodolása (tisztázása)
 10. Felület alapozása
 11. Nemes vakolat és lábazati anyag felhordása

A kivitelezés munkadíja ami a felsorolt munkafázisokból áll: nettó 10.000 Ft-14.000 Ft /m2 lapvastagságtól függően.

Állványozás:

Állványozási díj: az ár nettó 2200 Ft/m2-től (a díj a szállítást és az állványozást is tartalmazza – nálunk nincs plusz bérleti díj)

A kivitelezés munkadíja az csakis a munkadíjra értendő, nem tartalmaz anyagdíjat.

Az anyag kiírást a tervezésem alapján kell megrendelni.

ui: A munkálatokhoz állandó bejelentett csapatot biztosítok mely alkoholmentes…

Bár az árak csak tájékoztató jellegűek, és sok tényező befolyásolja őket, tapasztalataink szerint a teljes ház felújítás költségei általában kedvezőbbek, mint egy új ház építésének költségei.

Homlokzatszigetelés vagy napelem melyik a jobb befektetés?

Amikor az otthonunk energiahatékonyságának növelése kerül szóba, gyakran merül fel a kérdés: szigetelés vagy napelem, melyik a jobb választás? A szigetelés az év minden napján, minden időjárási körülmények között védi otthonunkat, függetlenül attól, hogy éppen süt-e a nap. Nem igényel semmilyen bonyolult elszámolást, és nem befolyásolják a gyakran változó szabályozási környezetet sem.

A megújuló energiák iránti globális törekvés, és a fosszilis tüzelőanyagoktól való fokozatos elmozdulás a napelemek telepítését egyre vonzóbbá teszi, különösen az emelkedő energiaárak fényében. Azonban az az energia, amelyet a jól szigetelt otthonban megspórolunk, valójában a legjobb befektetés, hiszen ezt az energiát sem kell előállítani, sem pedig fizetni érte.

Az energia mindig is korlátozott erőforrás volt, és az árak már a konfliktusok előtt is magasak voltak. Az energiafelhasználás globális növekedésével az árak várhatóan nem fognak tartósan csökkenni, így a külső hőszigeleés segítségével tudjuk az otthonunk energiafogyasztását hatékonyan csökkenteni.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy egy napelemekkel felszerelt, de rosszul szigetelt otthon nem biztosítja a kívánt komfortot. Nyáron a ház továbbra is felmelegedik az első napsütésre, télen pedig a hideg behatol a falakon és a hőhidak miatt kialakuló penészesedés is problémát jelenthet.

Bár a napelemek hasznosak lehetnek a növekvő energiaárak elleni küzdelemben, a szigetelés az, ami valóban képes kontrollálni a rezsiköltségeinket, és hosszú távon energiahatékonyabbá tenni otthonunkat. Ha tehát szigeteléssel kombináljuk a napelemes rendszert, az nem csak energetikailag, hanem költséghatékonyság szempontjából is optimális megoldás lesz.

Kire bízhatja a homlokzati hőszigetelés kivitelezést?

Kiemelten fontos, hogy a  homlokzati hőszigetelési munkákat szakértői hozzáértéssel, megfelelő technológiával és anyagokkal végezzék el.

Ezért érdemes bennünket, Kondi Árpádot és profi építőipari csapatát választania. Homlokzati hőszigetelési kivitelezőként az évek során számos sikeres projektet valósítottunk meg.. Budapesten és a környező megyékben várjuk megtisztelő megkeresését. Törekvéseink középpontjában mindig az áll, hogy Önnek csak az otthona melegét kelljen élveznie, miközben a fűtési számláin is spórolhat.

Amennyiben épülete energetikai korszerűsítését vagy bármilyen építőipari munkát tervez, és egy megbízható, tapasztalt csapatot keres, forduljon hozzánk bizalommal. Ingyenes felmérést és árajánlatot kínálunk, garantálva a magas színvonalú munkavégzést.

Homlokzati hőszigetelés -árajánlat kérés>>

Ne maradjon le a pályázati- és a házfelújítási friss infókról, árakról

A feliratkozással elfogadja az Adatkezelési tájékoztatónkat: [link]Adatkezelési tájékoztató[/link] elolvasása.