Az Otthon Támogatási Program keretében a  nyílászáró cserére pályázat (nyílászáró csereprogram) 2024 évben újra elérhető lesz júniustól. A lakossági pályázat célja, hogy a magánszemélyek számára elérhetővé tegye az otthonok energetikai hatékonyságának növelését. Ezen kívül még bemutatunk pár olyan lehetőséget, amelyek már most is elérhetőek.  A támogatások részleteiről és az ablak-ajtó csere kivitelezéséről szól a következő cikk.

Nyílászáró csere pályázat 2024 – tudnivalók

2024-ben többféle pályázati lehetőség is nyitott a magánszemélyek előtt, ha nyílászáróik cseréjét tervezik.

2024 júniusába ninduló Lakásfelújítási Támogatásról szóló előrejelzések

A 2024-es lakásfelújítási támogatási program kiváló lehetőséget kínál a magánszemélyek számára, hogy energiatakarékosabbá tegyék otthonaikat. A pályázat elsősorban az 1990 előtt épült ingatlanokra, pl. Kádár-kocka típusú épületekre  koncentrál, amelyek jelentős energiamegtakarítást érhetnek el az állami támogatás segítségével.  A felújításokhoz 6 millió forint kamatmentes hitel igényelhető 1 millió forint önrésszel, valamint a régiótól függően 2,5-3,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást is biztosítanak, ami a hitel tőketartozását csökkenti. A támogatás révén megvalósuló felújítások között szerepelhet a szigetelés, nyílászárócsere, valamint a melegvíz- és fűtésrendszer korszerűsítése is, amivel legalább 30% energiamegtakarítást kell elérni. A program keretösszege 108 milliárd forint, melynek igénylése 2024. júniusától kezdődik a kereskedelmi bankok MFB pontjain keresztül.

Jogosultsági követelmények

A támogatás igénybevételéhez a jelentkezőknek magyar állampolgárnak kell lenniük, és 1990 előtt épült ingatlan tulajdonosainak kell lenniük. A támogatás mértéke a felújítás jellegétől és a rendelkezésre álló energetikai tanúsítványoktól is függ.

Jelentkezési folyamat

A pályázat benyújtásához szükséges az ingatlan tulajdonjogának igazolása, valamint az energetikai tanúsítvány. A pályázatokat elektronikus formában kell benyújtani a megadott kormányzati portálon keresztül. 

A  nyílászáró csere program előnyei

A program nem csak anyagi támogatást nyújt, hanem hozzájárul az ingatlanok piaci értékének növekedéséhez is. A jobb energetikai besorolású ingatlanok keresettebbek a piacon.

Miért érdemes megvárni a  2024-es Lakásfelújítási Támogatást nyílászáró cserére?

A nyílászáró csere pályázat 2024 fő célja, hogy támogassa a magyar háztartásokat az energiatakarékosabb és környezetbarátabb életmód felé való elmozdulásban. A nyílászáró csereprogram 2024 révén a kormányzat hozzájárul az ország energiafelhasználásának csökkentéséhez, valamint az egyéni ingatlanok piaci értékének növeléséhez.

A támogatási program különösen azok számára kínál lehetőséget, akik a nyílászáró cserére pályázat 2024 keretében magánszemélyként  szeretnék régi ablakaikat és ajtóikat modern, energiatakarékos változatokra cserélni. Ennek a pályázatnak a keretein belül lehetőség nyílik az otthonok komfortérzetének javítására, és hosszú távon jelentős megtakarítások elérésére a fűtési és hűtési költségek tekintetében. A támogatással nemcsak a nyílászáró cserére lesz tehát lehetőség hanem a homlokzati hőszigetelés kivitelezésére is. 

További pályázati lehetőségek…

Széchenyi Terv Plusz Lakásfelújítási Támogatás nyílászáró cserére:

 • Cél: A lakóingatlanok nyílászáróinak korszerűsítése.
 • Támogatás mértéke: Vissza nem térítendő állami támogatás, amely a költségek akár 40%-át is fedezheti, de maximum:
  • Nyílászáró csere esetében: 450 000 Ft/lakás.
  • Nyílászáró csere mellett árnyékolók telepítésekor: 520 000 Ft/lakás.
 • Pályázók: Minden magánszemély.
 • Beadás: A források kimerüléséig lehetőség van a pályázat benyújtására.
 • További információ: Széchenyi Terv Plusz Támogatások

Budapest  – Erzsébetvárosi Lakásfelújítási Támogatás:

 • Cél: Erzsébetvárosi ingatlanok nyílászáróinak megújítása.
 • Támogatás: Maximum 2 millió forint támogatás elérhető, ami a bekerülési költségek 60%-át (fa nyílászáró), illetve 40%-át (műanyag nyílászáró) fedezi.
 • Pályázók: Erzsébetvárosi ingatlantulajdonosok.
 • Beadási időszak: 2024. január 1-től 2024. december 31-ig.
 • További info: Erzsébetvárosi Nyílászáró Pályázat

Egyéb tudnivaló a lakossági pályázatokról

 • További helyi és civil pályázati lehetőségekről az önkormányzatok és civil szervezetek honlapjain tájékozódhat.
 • A pályázatok benyújtásához szükséges az energetikai tanúsítvány megléte.
 • Fontos, hogy a választott nyílászárók és azok beépítése megfeleljen a pályázati kiírásoknak.
 • Célszerű a pályázat beadása előtt konzultálni egy szakemberrel a lehetséges költségekről és a pályázati kritériumokról.

Hasznos linkek nyílászáró csere támogatásokról:

Figyelem: A pályázati feltételek és összegek változásának lehetősége miatt kérjük, mindig az aktuális hivatalos kiírásokat vegyék figyelembe. A felújítás egyéb finanszírozási lehetőségeiről, mint például a Falusi CSOK, a lakástakarék-pénztár vagy más hitelek, részletes tájékoztatást találhatnak az érdeklődők a honlapunkon és  az interneten pénzügyi oldalain is.

Kondi Árpád és csapata segít önnek a nyílászáró csere kivitelezésében

Amennyiben minket, azaz Kondi Árpád csapatát választaná a munkák elvégzésére, biztos lehet abban, hogy tapasztalt szakemberek segítik otthona korszerűsítését. Tisztában vagyunk a legújabb energetikai előírásokkal és támogatási lehetőségekkel, így nem csak minőségi munkát végzünk, de segítséget is nyújtunk a támogatások maximális kihasználásában. Az ilyen típusú projektek sikerességéhez elengedhetetlen a megbízható szakértelem és tapasztalat, amit mi garantálni tudunk. Ehhez kérem, hogy tekintsék meg ügyfeleink ajánló leveleit és a referencia munkákat a főoldalon! 

Nyílászáró csere a felméréstől a beépítésen át a ház külső-belső felújításáig

Az ablak-, ajtó-, nyílászáró csere pályázattal kapcsolatban már a beszerzésnél is tudunk segítséget nyújtani. Miután felmérjük a terepet, meg tudjuk rendelni a nyílászárókat, javaslatot teszünk, és természetesen vállaljuk a beépítést is, ami gyári garanciát kap. Mi nem csak beépítjük az ajtókat és ablakokat, hanem igazodunk a nyílászáró csere pályázatok szakmai és formai követelményeihez is.

Végzünk egy felmérést, pontos méreteket veszünk, és megbeszéljük, milyen nyílászárók kerüljenek beépítésre. Ha a megrendelő személyesen szeretné kiválasztani az ajtókat és az ablakokat, el tud menni a forgalmazóhoz, ahol útmutatásunk alapján a helyszínen be tudja szerezni a nyílászárókat, ebben is partnerek vagyunk.

Miért érdemes szakértőre bízni a házfelújítás teljes folyamatát?

Sajnos egyre több olyan munkával találkozunk, ahol a szakmai tudás hiányzik. A legfontosabb, hogy a nyílászáró cserét mindig először végezzük el, mert ez alapvetően befolyásolja az otthon felújításának többi részét. Ha később szeretnénk nyílászárókat cserélni, az újra felforgathatja az egész házat.

Milyen típusú nyílászárót javaslunk cserére?

Amikor a lakásfelújítás keretében nyílászárók cseréjét tervezzük, fontos figyelembe venni a meglévő szigetelés állapotát. Ha az otthon már jól szigetelt, érdemes  háromrétegű nyílászárókat beépíteni, mivel ezek tovább növelik a hő- és hangszigetelést. Ha azonban az ingatlan szigetelése nem kielégítő, akkor a háromrétegű megoldás nem ad annyi előnyt, mint amennyibe kerül az ablak- és ajtócsere. Ebben az esetben a két rétegű nyílászárók is megfelelőek lehetnek.

A helyes nyílászáró kiválasztásához és beépítéséhez elengedhetetlen a szakértők segítségének igénybe vétele, hiszen az ilyen típusú munkálatoknak hosszútávú hatásai vannak az otthon komfortérzetére és az energiaköltségekre is. A szakemberek tanácsai alapján olyan nyílászárókat választhatunk, amelyek a leginkább megfelelnek az adott helyzetnek és igényeknek.

A nyílászáró csere nem csak egy fontos lépés az energetikai felújítás során, hanem a további munkálatok alapját is képezi. Ha ez nem megfelelő időben történik meg, később gondokat okozhat a szigetelés és a felújítás más területein. Ezért javasolt, hogy a felújítási projekt kezdetén, már a tervezési szakaszban döntsünk a nyílászáró cseréjéről, hogy a későbbiekben minden további munkálat zökkenőmentesen kapcsolódjon hozzá, eredményül pedig egy energiatakarékos, kényelmes és jól szigetelt otthont kapjunk.

A választott szakemberek segítségével kiválasztott és beépített nyílászárók garantálják, hogy a megrendelők elégedettek legyenek a szolgáltatás minőségével és a végeredménnyel egyaránt.

Mi igény szerint megrendeljük a nyílászárókat, beépítjük, és így a megrendelő kap egy korrekt és rendben lévő szolgáltatást. 
Nyílászáró csere kivitelezés pályázati támogatással – árajánlat kérés>>

Ne maradjon le a pályázati- és a házfelújítási friss infókról, árakról

A feliratkozással elfogadja az Adatkezelési tájékoztatónkat: [link]Adatkezelési tájékoztató[/link] elolvasása.