Az ingatlanfelújítás mindig is izgalmas és kihívásokkal teli folyamat volt. Azonban a pénzügyi terhek miatt sokan kénytelenek voltak vállalkozásaikat, álmaik otthonát vagy a ház karbantartási projekteket elhalasztani. Szerencsére azonban vannak olyan lehetőségek, mint az lakásfelújítási hitelek, amelyek segítségével könnyebben megvalósíthatjuk terveinket. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a legfrissebb információkat az otthonfelújítási hitelekről, különös tekintettel a 2024-es támogatott otthonfelújítási hitelre.

Mi az a lakás-, otthonfelújítási hitel és mire lehet felhasználni?

Az otthonfelújítási hitel egy olyan hiteltermék, amelyet ingatlan tulajdonosok vehetnek igénybe felújítási vagy karbantartási projektek finanszírozására. Ezek a projektek lehetnek kisebb javítások, átalakítások vagy akár teljes felújítások. Az otthonfelújítási hitelek széles körűek lehetnek, és különböző célokra használhatók, például a fürdőszoba vagy a konyha felújítására, a tető vagy az ablakok cseréjére, vagy akár az energetikai hatékonyság javítására.

Mi az a támogatott otthonfelújítási hitel?

A támogatott otthonfelújítási hitel egy olyan speciális hitelprogram, amelyet a kormány hoz létre, hogy támogassa az otthonfelújítási projekteket. Ez a hitelprogram különleges feltételeket és kedvezményeket kínál az ingatlantulajdonosoknak, hogy könnyebben hozzáférhessenek a pénzügyi forrásokhoz. Az ilyen típusú hitelprogramok általában alacsonyabb kamatlábakkal és hosszabb futamidővel rendelkeznek, ami segít csökkenteni a havi törlesztőrészleteket.

2024-es lakásfelújítási hitelek

A 2024-es év új lehetőségeket kínál az otthonfelújítás terén, különösen azok számára, akik energetikai korszerűsítést terveznek, mint például a homlokzati hőszigetelést. A kormányzat egy kifejezetten energetikai célú lakásfelújítási program bevezetését tervezi, amely valószínűleg kamattámogatott hitelkonstrukció formájában jelenik majd meg, bár a részletek még kidolgozás alatt állnak​​. Mindenki nagyon várja már az új otthonfelújítási program részleteit, de a 2024-es lakásfelújítási támogatással kapcsolatos pontos információk még nem állnak rendelkezésre. Várhatóan 2024 első negyedévében indul a pályázati projekt.


CSOK Plusz hitel – gyermekes szülőknek:

A falusi CSOK és a CSOK Plusz hitel együttesen kínálják a legkorszerűbb lehetőségeket a lakásfelújítás és korszerűsítés terén. Míg a falusi CSOK vissza nem térítendő állami támogatásként célzottan a vidéki ingatlanok korszerűsítésére vagy felújítására, esetlegesen az ingatlan megvásárlására és azonnali korszerűsítésére szolgál, addig a CSOK Plusz hitel egy új, kamattámogatott hitelkonstrukció, amely szintén a lakásfelújítási projektek finanszírozását célozza.

A CSOK Plusz hitellel kapcsolatban fontos tudni, hogy ez a támogatási forma kiterjedhet a meglévő lakások felújítására, bővítésére vagy akár energetikai korszerűsítésére is. Az igénybevétel személyi feltételei, a gyermekekre vonatkozó elvárások, valamint az ingatlannal szemben támasztott követelmények a falusi CSOK-hoz hasonlóan meghatározóak, de a CSOK Plusz hitel esetében a finanszírozási keret és a kamatozás kedvezőbb feltételeket biztosíthat a családok számára.

 • CSOK Plusz hitel előnyök:
  • Kedvezményes kamatozású (3%) hitel
  • Akár 15 millió forint összegű hitel
  • Nem kell ingatlanfedezetet felajánlani
  • A futamidő 25 év
  • A hitel lakásfelújításra és új lakás vásárlására is felhasználható
 • CSOK Plusz hitel hátrányok:
  • Csak CSOK-ot igénylő családok vehetik fel
  • Gyermekszámhoz kötött a hitel összege
  • Jövedelmi feltételeknek kell megfelelni

Babaváró hitel lakásfelújításra

A Babaváró hitel egy államilag támogatott, kamatmentes hitelkonstrukció, amelyet házaspárok igényelhetnek gyermekvállalási szándékkal. Az egyik legfontosabb előnye, hogy nem csak a gyermekvállalással kapcsolatos kiadásokra, hanem lakásfelújításra, bővítésre vagy akár korszerűsítésre is felhasználható.

A Babaváró hitel jellemzői:

 • Előnyök:
  • Kamatmentes, 10 millió forint összegű hitel (ami 2024-től változhat)
  • Nem kell ingatlanfedezetet felajánlani
  • A futamidő 20 év
  • A hitel 3 évig szabadon felhasználható, de utána lakáscélra kell fordítani
 • Hátrányok:
  • Csak házaspárok igényelhetik
  • Jövedelmi feltételeknek kell megfelelni
  • A futamidő alatt született gyermekek után elengedhető a hitel egy része

A babaváró hitel lakásfelújításra való felhasználás:

A Babaváró hitel különösen előnyös lehet azok számára, akik szeretnék otthonukat energetikailag korszerűsíteni, például homlokzati hőszigetelést végezni, modern fűtési rendszert telepíteni, vagy akár napelemes rendszert kiépíteni. A hitel felhasználható továbbá fürdőszoba-felújításra, konyha modernizálására vagy akár az otthon bővítésére is.

A sikeres pályázat kulcsa:

A Babaváró hitel igényléséhez a házaspárnak bizonyos feltételeket kell teljesítenie, többek között jövedelemigazolásokat és egyéb dokumentumokat kell benyújtania. Fontos, hogy a tervezett felújítási munkálatokra részletes költségvetést készítsenek, amely megkönnyíti a hitelbírálati folyamatot és növeli a pályázat sikerességének esélyét.

A Babaváró hitel egy kiváló lehetőség a fiatal házaspárok számára, hogy otthonukat a saját ízlésüknek megfelelően alakíthassák ki vagy javíthassák annak energetikai hatékonyságát.

Jelzáloghitelek 2024: lakásfelújítási lehetőségek gyermeket nem tervezők számára

A jelzáloghitelek 2024-ben kiemelkedően fontos szerepet töltenek be az ingatlanfelújítási tervek finanszírozásában, különösen azok számára, akik nem rendelkeznek gyermekkel. Ezek a hitelek lehetővé teszik, hogy magasabb hitelösszegeket igényeljenek – akár 50 millió forintig is – hosszabb futamidővel, ami akár 30 évig is elérhető. A kamatlábak változatossága, legyen az fix vagy változó, további rugalmasságot kínál a hitelfelvevőknek.

Előnyök, amelyek a jelzáloghitel mellett szólnak:

 • Nagyobb hitelösszegek: Akár 50 millió forintig terjedő hitelösszeg igényelhető, ami különösen előnyös lehet azok számára, akik nagyobb összegű felújításokat terveznek.
 • Hosszabb futamidő: A törlesztési időszak akár 30 évig is nyújtható, így a havi törlesztőrészletek mérsékelhetők.
 • Rugalmas kamatozás: Választható fix vagy változó kamatozás, amely lehetővé teszi a pénzügyi tervezést a piaci körülményekhez igazodva.

Hátrányok:

 • Ingatlanfedezet szükséges: A hitel felvételekor az ingatlanra jelzálogjog kerül bejegyzésre.
 • Magasabb kamat: A jelzáloghitel kamata magasabb lehet, mint a Babaváró hitelé vagy a CSOK Plusz hitelé.
 • Hosszabb ügyintézési idő: A hitelbírálat és az ingatlan értékbecslése miatt az ügyintézés több időt vehet igénybe.

A jelzáloghitel egy ideális megoldás lehet azok számára, akiknek nincs vagy nem terveznek gyermeket, mégis szeretnék otthonukat felújítani vagy energetikai szempontból korszerűsíteni. A jelzáloghitelek így jelentős forrást kínálnak azok számára, akik szeretnék otthonukat modernizálni vagy értékét növelni, függetlenül attól, hogy gyermeket terveznek-e vagy sem. Az alapos tervezés és a megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása kulcsfontosságú a sikeres otthonfelújításhoz.

Személyi kölcsönök lakásfelújításhoz: Gyermektelen párok és egyedülállók számára

Gyermektelen párok és egyedülállók számára a lakásfelújítási tervek megvalósításához többféle hitelkonstrukció áll rendelkezésre, köztük a személyi kölcsön, amely gyors és rugalmas megoldást kínálhat.

Személyi kölcsön előnyei és hátrányai:

Előnyök:

 • Gyors ügyintézés: A személyi kölcsön igénylése egyszerű és gyors, nem szükséges hosszadalmas bírálati folyamaton átesni.
 • Nincs szükség ingatlanfedezetre: A személyi kölcsön igényléséhez nem szükséges az ingatlan fedezetül való bevonása, ami különösen vonzó lehet azok számára, akik nem rendelkeznek ingatlannal vagy nem szeretnék azt terhelni.
 • Szabad felhasználás: A kölcsönösszeget bármilyen célra, így lakásfelújításra vagy bútorvásárlásra is fel lehet használni.

Hátrányok:

 • Magasabb kamat: A személyi kölcsönök kamatlábai általában magasabbak, mint a jelzáloghiteleké vagy a Babaváró hitelé.
 • Alacsonyabb hitelösszeg: A személyi kölcsön maximum összege általában 10 millió forint, ami korlátozhatja a nagyobb volumenű felújítási projektek finanszírozását.
 • Rövidebb futamidő: A személyi kölcsön futamideje legfeljebb 7 év, ami magasabb havi törlesztőrészleteket eredményezhet.

Lakásfelújítási hitel kiválasztásának folyamata:

A legmegfelelőbb hitel kiválasztásakor fontos figyelembe venni az egyéni igényeket és pénzügyi helyzetet. A döntés során mérlegelni kell a kölcsön összegét, a kamatlábakat, a futamidőt, a havi törlesztőrészletek nagyságát, és azt, hogy szükséges-e fedezetet biztosítani a hitelért.

Ajánlás:

Mielőtt döntést hozna, ajánlott több bank ajánlatát is megvizsgálni és összehasonlítani. Ezáltal megtalálhatja a legkedvezőbb feltételeket kínáló finanszírozási megoldást lakásfelújítási terveihez. A Homlokzat és Belső Felújítás weboldalon további információkat és tippeket találhat a lakásfelújítás finanszírozásával kapcsolatban, segítve ezzel a legjobb döntés meghozatalát.

A 2024-es lakásfelújítási hitel: Fókuszban az energetikai korszerűsítés

A 2024-es év új lendületet ad a lakásfelújítási hiteleknek, különös figyelmet fordítva az energetikai korszerűsítésekre, mint amilyen a homlokzati hőszigetelés is. Kondi Árpád és a Homlokzat és Belső Felújítás szakértői csapata készen áll, hogy segítsen a lakásfelújítási projektek minden lépésében. Számunkra prioritás a lakások energetikai hatékonyságának javítása, ami nem csak a fenntarthatóságot szolgálja, hanem hozzájárul az otthonok komfortjának és életminőségének növeléséhez is.

A 2024-es lakásfelújítási hitel lehetőséget teremt arra, hogy az otthonokat nem csak esztétikailag újítsák fel, hanem energetikailag is hatékonyabbá tegyék. Ez különösen fontos a növekvő energiaárak és a környezettudatos életmód előtérbe kerülésével.

Személyre szabott tanácsadás és árajánlat

Amennyiben energetikai korszerűsítést tervez, például homlokzati hőszigeteléssel kívánja javítani otthona energiahatékonyságát, vagy egyéb lakásfelújítási munkálatokat szeretne végezni, bátran forduljon hozzánk. Célunk, hogy segítségünkkel otthona nem csak szebb, hanem energiatakarékosabb is legyen, kihasználva a 2024-es lakásfelújítási hitel nyújtotta lehetőségeket.


Homlokzati hőszigetelés, házfelújítás, ingatlan felújítási hitellel – árajánlat kérés>>

Ne maradjon le a pályázati- és a házfelújítási friss infókról, árakról

A feliratkozással elfogadja az Adatkezelési tájékoztatónkat: [link]Adatkezelési tájékoztató[/link] elolvasása.