A generálkivitelező fogalma és jelentése

A generálkivitelező olyan szakember vagy cég, amely egy építési vagy felújítási projekt teljes körű menedzseléséért felel. Tevékenységi körébe tartozik az összes alvállalkozó koordinálása, az anyagbeszerzéstől kezdve a munkálatok végrehajtásáig.

 A „generálkivitelező” szó két részre bontható: „generál” és „kivitelező”. A „generál” előtag a latin „generalis” szóból származik, ami általános vagy átfogó jelentéssel bír. A „generál” jelentheti azt is, hogy valami összességében vagy egészében van jelen, vagyis valamire általános érvényű vagy teljes körű.

A „kivitelező” szó a „kivitelez” ige főnévi alakja, ami magában foglalja az építési, tervezési és megvalósítási folyamatokat. Egy kivitelező tehát az a személy vagy vállalkozás, aki vagy ami a tervezett építkezéseket, felújításokat a valóságban megvalósítja, kivitelezi.

Például az angol nyelvben a „general contractor” kifejezés használatos, ahol a „general” szó szintén általános vagy átfogó értelmet hordoz, míg a „contractor” a szerződéses kivitelezőt jelenti, aki a projekt teljes körű megvalósításáért felelős. A németben hasonló a „Generalunternehmer”, ahol az „Unternehmer” vállalkozót jelent.

Tehát a „generálkivitelező” kifejezés arra utal, hogy a cég vagy vállalkozó nem csupán részfeladatokért felel, hanem az építkezés vagy felújítás összes szakaszáért, az egész projektért.

A generálkivitelező jelentősége abban rejlik, hogy a megrendelő egyetlen szerződés keretében kapja meg a teljes szolgáltatást, ami jelentősen leegyszerűsíti az építkezési folyamatot és a kommunikációt.

Az építési generálkivitelező feladatai és felelőssége

Egy generálkivitelező feladatai közé tartozik a projektterv kidolgozása, az időterv betartása, a költségvetés kezelése, valamint a munka minőségének biztosítása. Felelőssége az is, hogy a munkálatok során betartja az építési előírásokat és szabványokat, valamint koordinálja az alvállalkozók munkáját.  

A megrendelőt teljes mértékben tehermentesíti a felújítástól vagy az építkezéssel járó stressztől, mivel a generálkivitelező gondoskodik minden részletről, ugyanakkor a megrendelőnek lehetősége van folyamatosan nyomon követni és beleszólni a folyamatokba. 

A fővállalkozó és a generálkivitelező közötti különbségek

A generálkivitelezők és a fővállalkozók, mint specializált kivitelezők közötti fő különbség a felelősségi körök és a projektmenedzsment terjedelmében mutatkozik. A generálkivitelező az egész építési vagy felújítási projektért felel, míg a specializált kivitelezők adott területek szakértői, mint például a homlokzati hőszigetelés vagy a fürdőszoba felújítás. Különösen akkor ajánlott generálkivitelezőt választani, ha nincs időnk vagy megfelelő szaktudásunk a projekt összes aspektusát magunk kezelni.

A generálkivitelező és a fővállalkozó közötti különbség tehát abban rejlik, hogy míg a generálkivitelező egy teljes projektet valósít meg, a fővállalkozó csupán egy részfolyamatért felelős. A generálkivitelező tehát egy kulcsrakész, azonnal beköltözhető otthont ad át, ellentétben a fővállalkozóval, aki konkrét építési feladatokat lát el​.

A felújítási szakemberek feladatai

Ha csak egy épületrészt szeretnénk felújítani vagy leszigetelni, például a fürdőszobát vagy a homlokzatot, akkor érdemes az adott területre specializálódott kivitelezőt keresni. Ezek a szakemberek kifejezetten az egyes szakterületeken rendelkeznek mély szaktudással és tapasztalattal.

Az építkezés vagy felújítás jellegétől és a rendelkezésre álló erőforrásoktól függően dönthetünk arról, hogy generálkivitelezőt, fővállalkozót vagy specializált kivitelezőt kérünk fel. Mindig fontos, hogy a választott szakember vagy vállalkozás rendelkezzen a szükséges engedélyekkel és referenciákkal, hogy biztosak lehessünk a munka minőségében és a projekt sikeres befejezésében.

Ház vagy lakás felújítás kivitelező feladatai:

 • Személyre szabott tervezési és kivitelezési javaslatok
 • Műszaki megoldások és anyagválaszték konzultáció
 • Fűtési rendszer modernizálása
 • Energiahatékonyság növelése
 • Belsőépítészeti megoldások megvalósítása
 • Térrendezés, bővítés
 • Esztétikai modernizálási munkák

Ház vagy lakás felújításhoz kapcsolódó témák:

Homlokzati hőszigetelés kivitelező feladatai:

 • Szaktanácsadás
 • Az épület hőveszteségének csökkentése
 • Energiahatékonyság növelése
 • A hőhidak megszüntetése
 • Megfelelő szigetelőanyag kiválasztása és alkalmazása

Hőszigetelés kivitelezéshez kapcsolódó témák: 

A fürdőszoba felújítást kivitelező szakember feladatai:

 • Szaktanácsadás
 • Vízvezetékek és szaniterek cseréje
 • Csempézés és burkolás
 • Funkcionális és esztétikai felújítás

Fürdőszoba felújítás kivitelezéshez kapcsolódó témák: 

Ezeket a folyamatokat és szolgáltatásokat nyújtja Kondi Árpád és csapata a homlokzatesbelsofelujitas.hu weboldalon, ahol a homlokzatszigetelés és lakásfelújítás minden aspektusát magas szakmai színvonalon és megbízhatósággal valósítják meg. Emellett az ügyfelek számára szaktanácsadást is biztosítanak, hogy a pályázati pénzzel támogatott otthonfelújítási projektek gördülékenyen és a legjobb eredménnyel valósulhassanak meg.

Megbízható építési generálkivitelezőt, homlokzati hőszigetelés kivitelezőt, fürdőszoba vagy ház felújítás szakembert keres Budapesten vagy Pest- és Fejér megyében?

A megfelelő szakember kiválasztása nélkülözhetetlen a sikerhez. Keressen olyan szakértőt, aki nemcsak a kivitelezést végzi el, hanem szaktanácsadással is segíti a projektet. A választás során fontos szempont a megbízhatóság, a szakmai tapasztalat és a korábbi ügyfelek visszajelzései. Honlapunkon megtekinthetik az elégedett ügyfelek véleményeit, ajánlóleveleit: https://homlokzatesbelsofelujitas.hu/#referenciak

Az alábbi városok mellett kisebb településekről is kereshetnek Pest- és Fejér megye területén:

Miért jó választás Kondi Árpád és csapata?

Kondi Árpád és csapata a https://homlokzatesbelsofelujitas.hu/ szakértői évek óta dolgoznak az építőiparban, megannyi sikeres projektet valósítva meg. Legyen szó generálkivitelezésről, homlokzatszigetelésről vagy akár egy komplett házfelújításról, Kondi Árpádék garantálják az ügyfelek elégedettségét.

Kérjen árajánlatot és konzultáljon projektjéről még ma, hogy biztosítsa a legjobb szakemberek szolgáltatásait. Kezdje meg a tervezést, hogy a 2024-es támogatások élesítése előtt biztosított legyen a siker.

Homlokzati hőszigetelés referencia

A főoldalon rengeteg referenciát és ajánló levevelet találhat. Két levelet szövegesen is közzéteszünk:

Homlokzati hőszigetelés – ajánlóvevél 1.

AJÁNLÓLEVÉL

Kondi Árpád EV.

és

fiai ( Kondi János, Kondi Dániel, és Kondi Krisztián) valamint teljes kivitelező

csapata részére

Ajánlólevelet kibocsátó személy:

Dr. Nochta Attila és Családja

2484 Gárdony, Százszorszép u. 9.

Kedves Árpád, Kedves János, Dániel és Krisztián!

A munka végeztével szeretném írásosan is megköszönni az Önök számára a profizmussal, lelkiismeretes, és szakszerű munkát! Mind jómagam, mind a Családom (Tág értelemben véve) rendkívül elégedett a teljes munkamenettel, az első telefonbeszélgetéstől egészen a munka befejezésétől.

A kapcsolatot 2022. Augusztus 17-én vettük fel telefonon, hogy a ház homlokzatának hőszigetelésénél részleteit megbeszéljük, és árajánlatot kérjek Kondi Árpád EV Úrtól.  Augusztus 19-ével Árpád a megbeszélteknek megfelelően az ígért időpontban megérkezett hozzánk, a szükséges méréseket elvégezte, emellett látatlanban is számos megfontolandó remek tanáccsal látott el bennünket Nejemmel, hogy ki tudjuk választani a számunkra mindenféletéren leges-legmegfelelőbb szigetelési rendszert. Az árajánlatot rendkívül gyorsan még augusztus 20-án ÜNNEPNAPON elkészítette, és elküldte számunkra  gondos részletezéssel a munkálatok során felmerülő összes rész munkafolyamat említve és névlegesítve – kérdés esetén rendelkezésünkre állt, és megválaszolta azokat, telefonban is bármikor elérhető volt, illetve visszahívott, valamint segített az alapanyagok gondos és precíz kiválasztásában, beszerzésében- kapcsolatot tartva a nagykereskedéssel- ezzel nagy terhet levéve a vállunkról. Az alapanyagokat érkezéskor gondosan ellenőrizte, hogy azok a házra váró munkában minden egyes folyamatának tökéletesen feleljenek meg.

Árpád és Fiai (János, Dániel, Krisztián) és Csapata szeptember 21.-e szerdai nappal kezdte meg munkáját házunkon. A folyamatokról a munka felvételét megelőző pénteki napon SZEMÉLYESEN  újra tájékoztatott, a felmerülő kérdéseket tisztázta és megválaszolta.

Szeptember 21-től a teljes Csapat a legnagyobb tisztaságban, tökéletes munkamorállal, harmóniában,lelkiismeretesen és nagy szakértelemmel végezte munkáját.- véleményemet folyamatosan kikérve a munkafolyamatokról, és vélem egyeztetve haladtak előre a munkával.

KIEMELNÉM, hogy a Csapat olyan munkálatokat is tökéletesen abszolvált, amelyre jómagam nem találtam megfelelő szakembert, így TÚLTELJESÍTVE azt a feladatot amellyel megbíztam őket. A kezdettől a megbízás befejeztéig gondosan ügyeltek arra, hogy a legmegfelelőbb ütemben, tökéletes precízséggel végezzék feladataikat. Október 12-én fejeződtek be  be a feladatok. Házunk látványos fejlődésen esett át.- teljesen megújult.- Nekünk megbízóknak fantasztikus élmény volt végignézni az eljárjedtő végéig ahogy Árpád és Fiai dolgoznak, és immáron evidenciám is van, hogy megbízásukkal a lehető legjobb döntést hoztam.-

Minden kedves magánszemély részére aki szeretne hőszigeteltést kivitelezetni lakásán/házán/ ingatlanján meleg szívvel ajánlom Kondi Árpád Mester Urat és Fiait- Jánost, Dánielt és Krisztiánt!

Hálás szívvel köszönöm odaadó munkájukat, szívélyes üdvözlettel:

Dr. Nochta Attila

Kelt: Gárdony, 2022. 10. 12.

Homlokzati hőszigetelés – ajánlóvevél 2.

Dóra Polyák

Ajánlólevél Kondi Árpád részére

Fejér megyében található, a 80-as években épült családi házunk homlokzati hőszigetelés, illetve színezését szerettük volna megcsináltatni, amelynek kivitelezését szerencsére Kondi Árpád és csapata végezte. Már az ajánlatadás során kiderült számunkra, hogy nagy szakértelemmel és lelkiismeretesen végzi munkáját, hiszen a tervezés, anyagok kiválasztása során is folyamatosan tanácsokkal, különböző lehetőségek, alternatívák ismertetésével segített minket a döntés meghozatalában. A kivitelezés megkezdése előtt pontos anyaglistát állított össze, melyre tételés és korrekt ajánlatot kaptunk olyan forgalmazótól, akivel maga a kivitelező is kapcsolatban áll, így nagyon gördülékenyen ment az anyagok leszállítása a megfelelő mennyiségben és időben, nem kellett aggódnunk, hogy nem a szükséges tételeket rendeljük. Maga a kivitelezés pontosan, az egyeztetett időben kezdődött és fejeződött be. A kivitelező csapat nem csak jó ütemben, hatékonyan dolgozott, de a munkavégzés során semmilyen probléma nem merült fel, nagyon szervezetten zajlott a munka, a munkaterület mindig rendezetten hagyták el a munkanapok végén, illetve maga a kivitelezés végén is. A munka közben felmerült egyéb kéréseket mindig tudtuk egyeztetni Árpáddal (pl. esőcs

orna lefolyócső szerelése, külső lámpák szerelése), amelyek megvalósítása során is sok segítséget nyújtott a szükséges anyagok beszerzésével is. Összességében csak jó szívvel tudjuk ajánlani azoknak, akik szeretnének szép, korrekt és precíz végeredményt kapni!

2022.08.24.

Ne maradjon le a pályázati- és a házfelújítási friss infókról, árakról

A feliratkozással elfogadja az Adatkezelési tájékoztatónkat: [link]Adatkezelési tájékoztató[/link] elolvasása.