A legtöbb ember a mai napig panellakásban lakik. Amikor a panellakások korukból adódóan felújításra szorulnak, a legtöbb tulajdonos először a WC-t és a fürdőszobát újítja fel. Ezt követően a konyha modernizálása kerül sorra, és a panel falak is belső szigetelést kapnak az energiatakarékosság és a komfort növelése érdekében. A szakszerűen és ízlésesen felújított panellakások sokszor minden képzeletet felülmúlnak, olyan csodás lesz az eredmény, ráadásul az ingatlan értéke akár többszöröse is lehet, ha lakás eladásra kerül a sor.  Ezért érdemes akár a panel lakás teljes felújítását egy generálkivitelezőre bízni, aki ismeri annak menetét, nagyszerű ötletekkel, tapasztalattal és referenciával rendelkezik, és nem mellékesen a panelfelújítási árakat is ésszerűen tudja meghatározni, ami nem mellékes egy nagy volumenű panel átalakítási projekt esetében.. De milyen lépéseket kell követni egy panellakás vagy panel fürdőszoba felújításakor, és mennyibe kerülnek ezek a változtatások? Tekintsük át részletesen.

panel fürdőszoba felújítás panellakás felújítás panel konyha felújítása panellakás panel fürdőszoba ötletek panel fürdőszoba csempézés felújított panellakás panel lakás felújítás ötletek panel fürdőszoba felújítás árak fürdőszoba felújítás panel fürdőszoba épített zuhanyzóval modern panel fürdőszoba panel lakás konyhabútor panel lakás átalakítás panel fürdőszoba felújítás budapest panel lakás wc felújítása mennyibe kerül egy panel fürdőszoba felújítás panel fürdőszoba átalakítás panel festés átalakított panellakások panellakás felújítás árak 2023 panel konyha átalakítás mennyibe kerül egy panellakás felújítása fürdőszoba felújítás panel lakásban panel lakás teljes felújítása konyhafelújítás panelban panel fürdőszoba felújítás menete panel lakás berendezés vizesblokk áthelyezése panelban

Panellakás felújításának fontossága

Budapesten, különösen a XI. kerületben, sok panellakás található. A Magyar Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Budapest területén a panel építésű lakások nagy része a XX. század második felében épült. Ezen belül a XI. kerület azon kerületek közé tartozik, ahol a lakásállomány jelentős része ebből az időszakból származik, és rengeteg ember választotta otthonául ezeket a panelépületeket.

Miért olyan fontos a panellakások felújítása? Egyfelől javítja az életminőséget, másfelől növeli az ingatlan értékét. Egy felújított panellakás sokkal vonzóbb lehet a potenciális vásárlók vagy bérlők számára. Az ingatlan felújítása során azonban számos tényezőt kell figyelembe venni: a vízvezeték rendszer állapotát, az új lefolyók kiépítését, a panel villanyszerelési munkálatokat, a kőműves munkákat, a burkolást és a festést, valamint az új mosdó, WC, fürdőkád vagy zuhanyzó beépítését. Mindezek mellett érdemes figyelembe venni a modern design és funkcionalitás iránti elvárásokat is, amelyek még inkább növelik az ingatlan értékét és vonzerejét.

Panellakás átalakítás menete, felújítási árak kiszámítása

Ha megérett az idő a változtatásra – mivel ezek a házak több évtizede állnak – akkor első körben szinte mindenki a WC és a fürdőszoba felújításával kezdi. Bár meglepő módon sok olyan helyiség van a panellakásokban, amelyek kihasználatlanok vagy nem megfelelően vannak kialakítva. Ezek a helyiségek óriási potenciált rejtnek magukban, amelyet csak a megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel lehet kiaknázni.

A konyha, a fürdőszoba, sőt még a nappali vagy a hálószoba is lehet sokkal praktikusabb és esztétikusabb. Néha elég csak egy új burkolat, egy modern festés vagy egyedi bútorok beszerzése, és máris sokkal kellemesebb lesz a környezet. De mielőtt bármit is kezdenénk, érdemes alaposan átgondolni a terveket.

A panellakás felújításának folyamata gyakran azzal kezdődik, hogy a tulajdonosok átalakítási tervet készíttetnek. Sokan először a kivitelezővel egyeztetnek, mielőtt a mérnököt felkeresnék. Ennek előnye, hogy egy tapasztalt kivitelező csapat, mint mi, rengeteg praktikus és kreatív ötlettel szolgálhat az ügyfél számára. Az átalakítási terv elkészülte után pontosan fel tudjuk mérni a várható költségeket, legyen szó egy teljes panellakás felújításáról vagy csak egy fürdőszoba modernizálásáról.

Mennyibe kerül egy panel fürdőszoba felújítása 2023-ban?

Nehéz jó szakembert találni a fürdőszoba felújítására vagy a vizesblokk áthelyezésére. A költségek mindig fontos tényezők. De pontosan mennyit kellene költenünk?

Fürdőszoba felújítás árak: A felújítás átlagosan 500,000 és 2,000,000 forint között mozog, de akár a 3 millió forintot is meghaladhatja attól függően, mennyire komplex a projekt. A költségek csökkentésének kulcsa a helyes tervezés és a gazdaságos megoldások keresése, főleg mivel a panellakások fürdőszobái gyakran kisméretűek.

Mi az ami nagyban befolyásolja a fürdő vagy WC (vizesblokk) felújításának az árát? 

 • a vízvezeték rendszer állapota – ki kell-e cserélni?
 • az új lefolyók kiépítése
 • villanyszerelési munkálatok.

Ez a 3 felújítási munka már tetemes összeget vihet el, ha még soha nem újították fel a fürdőszobát. Ha a  vizesblokk áthelyezését kérjük a panelban, akkor ezeket a költségeket nem lehet megúszni. Ezek után jönnek még a 

 • kőműves munkák
 • burkolás
 • festés

Természetesen a panel fürdőszoba felújítás szerves része az új mosdó, Wc, fürdőkád vagy  zuhanyzó beépítése. Ez nagyjából a fürdőszoba felújítás menete, és lépései, amelyeket mind figyelembe kell venni, ha meg akarjuk határozni, hogy mennyibe kerül egy panel fürdőszoba felújítása! Természetesen ebben is segítünk!

panellakás hőszigetelése, felújítása

A panel konyha átalakítás

A panel konyha átalakítás során elsősorban a konyhabútor kiválasztása és beépítése kerül előtérbe. Azonban nem szabad megfeledkezni az asztalosmunkákról, villanyszerelésről és a festésről sem.

Mennyibe kerül a konyhafelújítás panelban?

Egy panel konyha felújítás költségei változóak lehetnek. Az anyagminőség, a munka bonyolultsága és a szükséges elektromos berendezések, csaptelepek és mosogatók mind befolyásolják az árat.

Panel lakás berendezése ingatlan eladás előtt

A berendezés során gondoljunk a funkcionalitásra és a stílusra egyaránt. A multifunkciós bútorok és a világos színek mindig jó választás. A panel lakás berendezése előtt érdemes a home staging technikákat alkalmazni. Ezáltal az ingatlan értéke is növekedhet.

Panellakás felújítási ötletek

A fürdőszoba az a hely, ahol a napunk kezdődik és ér véget. Tehát miért ne tennénk különlegessé?

 • Modern fürdőszoba ötletek: A modern fürdőszobák világos színekben és minimalista stílusban pompáznak. Gondoljuk újra a csempézést, a világítást és a berendezést!
 • Csempézési tippek: Válasszuk a nagy, világos színekben pompázó csempéket, amelyek optikailag növelik a teret.
 • Épített zuhanyzó előnyei: Az épített zuhanyzó nemcsak stílusos, de helytakarékos is. Tökéletes választás kisebb fürdőszobákhoz.

Konyha felújítás ötletek: új élet a panel konyhában

A konyha a lélek szobája. Miért ne tennénk otthonosabbá és funkcionalitását is növelnénk?

 • Panel konyhabútor trendek: A nyitott polcos rendszerek, hatalmas konyhapultok, rejtett LED-es bútorvilágítás, a modern színek és a multifunkcionális bútorok, trendi konyhaszekrény fogantyúk mind népszerű választások.
 • Átalakítási lehetőségek: A konyhát teljesen átrendezhetjük úgy, hogy több tárolóhelyet és munkaterületet biztosítunk.

Ha új ötleteket keresünk, a Pinterest kínálhat inspirációt.>>

Panellakás felújítás: panel fürdőszoba, konyha átalakítás árak 2023/2024 – összegzés

A panellakás felújítása nem kis feladat, de az eredmények megérnek minden erőfeszítést. Egy modern, funkcionális és kényelmes otthon vár ránk a projekt végén.

Panellakás felújítás: panel fürdőszoba, konyha átalakítás árak – árajánlat kérés>>

Ne maradjon le a pályázati- és a házfelújítási friss infókról, árakról

A feliratkozással elfogadja az Adatkezelési tájékoztatónkat: [link]Adatkezelési tájékoztató[/link] elolvasása.