A szigetelés minden otthon vagy épület nélkülözhetetlen eleme, hiszen számos előnnyel jár.

A hőszigetelés kulcsfontosságú szempont a modern építőiparban és mérnöki munkákban. Hasznos mert segít fenntartani a kényelmes és stabil hőmérsékletet az épületen vagy a szerkezeten belül azáltal, hogy csökkenti a belső és külső környezet közötti hőátadást. Ez azt jelenti, hogy hidegebb hónapokban a hőszigetelés segíthet az épület melegen tartásában, a melegebb hónapokban pedig ellenáll a fal felület felmelegedésétől, így a klímával való hűtést sokkal hatékonyabbá teszi.

Amellett, hogy kényelmes és stabil beltéri környezetet biztosít, a hőszigetelés segíthet az energiafogyasztás és az épület fűtésével és hűtésével kapcsolatos költségek csökkentésében is. Nézzünk még pár példát miért érdemes Kondi Árpád csapatát választani, illetve miben segítenek önöknek a hőszigetelés kivitelezésével:

A hőszigetelés mint otthona orvossága:

A penész az egyik legmakacsabb probléma, ami a lakásunkban előfordulhat: lehet, hogy nem látható helyeken telepedett meg, és csak a légúti, allergiás problémáink utalnak arra, hogy penészesedik a lakásunk, ha pedig látható helyeken kezdett el terjedni a penész, az komoly esztétikai gondot is okoz. A penészedés megelőzése és megoldása során fontos megfontolni a homlokzati hőszigetelést. A homlokzati hőszigetelés segít megelőzni a páralecsapódás kialakulását illetve segíthet a nedvesség felhalmozódásának csökkentésében és a stabil hőmérséklet fenntartásában is!

Hőszigetelés mint befektetés:

A homlokzati hőszigetelés kulcsfontosságú befektetés azok számára, akik energiaköltséget szeretnének megtakarítani. Ezenfelül gyakorlatilag az első nappal kezdve pénzt spórol nekünk azzal, hogy általa a villanyszámlánk és a fűtésszámlánk is jóval alacsonyabbá válik! Idővel az energiaszámlán megtakarított összeg összeadódik, és kifizeti a telepítés költségeit.

Talán ez az egyik olyan kérdés, ami a legtöbb embert érdekel. Meglepően hangzik, de ez az a befektetés, ami gyakorlatilag már az első nappal duplán megtérül, hiszen azzal, hogy a szakszerűen kivitelezett, megfelelő minőségi anyagokból készült hőszigetelő rendszer a helyére került, azonnali kb. ekkora növekedést jelent az ingatlan értékében, azaz a házunk ettől kezdve ennyivel több pénzt fog érni és, ha szükséges akkor könnyebben lehet később eladni is! Mivel a homlokzati hőszigeteléssel egy új külsővel is felruházza otthonát így egy modernebb és energia hatékonyabb otthont tudhat magának sajátítani.

Hőszigetelés mint energetikai tanúsítvány besorolásának javítása:

Az energetikai tanúsítvány megmutatja az adott ingatlan energiahatékonyságát és egyre népszerűbb a lakást kereső emberek között, hiszen átfogó képet ad arról, hogy a megvásárolni kívánt ingatlan milyen energetikai állapotban van és milyen korszerűsítések elvégzése lenne szükséges, hogy javulást érhessünk el. Lássunk néhány példát, hogyan lehet jobb otthonunk energiatanúsítvány besorolása: A homlokzati falak hőszigetelése: egy megfelelő minőségű és vastagságú hőszigetelés a külső falakon akár több kategóriát is javíthat az energetikai besoroláson, főleg ha egy nagyobb méretű lakásról esetleg házról beszélünk, hiszen itt a külső falak mérete sokkal nagyobb tehát több hő távozik rajtuk keresztül.

Hőszigetelés mint környezettudatosság:

Épületeink hőszigetelése nemcsak gazdasági kérdés, hanem rendkívül fontos környezetvédelmi tényező is. Rengeteg szó esik mostanában az energiatudatos otthon megteremtéséről. Nem mindegy, hogy mekkora egy családi ház vagy lakás károsanyag-kibocsátása, mennyi energiát pazarolunk el azzal, hogy az “utcát fűtjük”. A hatékony hőszigetelés által megtakarítható fűtési igény egyszersmind a globális felmelegedést okozó széndioxid-kibocsátást is csökkenti, takarékoskodik a szűkös fosszilis energiahordozókkal. Ebben az értelemben a hőszigetelés méretezése, a használt anyagok kiválasztása, a beépítés módja mind olyan kérdések, melyek hatással vannak környezetünkre. A hőszigetelés természetes és újrahasznosított anyagokból készülnek így egy olyan környezettudatos módszer amely segít csökkenteni a szénlábnyomot, így ideális választás azok számára, akik ki akarják venni a részüket a környezet védelemből.

 Próbálja ki, és nézze meg, milyen különbséget hozhat, mi pedig elkészítjük Önnek. A kivitelezést mellé pedig garantálunk egy ingyenes felmérést és árajánlat adást.

Kondi Árpád és szakértői csapata, évek óta dolgoznak az építőiparban azért, hogy ön és leendő ügyfeleink, sikeres projektek megvalósításával klimatizálni tudja otthonát és ezzel nem csak az ön pénztárcáját, hanem a földet is védve kivesszük részünket környezetvédelemből.

Külső homlokzati hőszigetelés kivitelezés: munkadíjak, m2 árak 2023-2024>>

Homlokzati hőszigetelés – árajánlat kérés>>

Ne maradjon le a pályázati- és a házfelújítási friss infókról, árakról

A feliratkozással elfogadja az Adatkezelési tájékoztatónkat: [link]Adatkezelési tájékoztató[/link] elolvasása.