Homlokzati hőszigetelés árajánlathoz kérdőív – Hőszigetelés kalkulátor 2024 

 

A homlokzati hőszigetelés árajánlat típusai

A homlokzati hőszigetelési munkálatokra kétféle ajánlatot kínálunk Önnek:

  1. amikor „csak” szigeteljük az épületet
  2. amikor a terepet is megfelelően felkészítjük a szigetelésre. 

Amikor valaki homlokzati szigetelésre hív ki minket, gyakran találkozunk azzal, hogy a munkálatok jelentősen túlnyúlnak az eredeti megbízáson. Előfordul, hogy olyan előzetes javításokat kell elvégezni, amelyekről az ügyfél nem is tudott. 

Az ügyfél ilyenkor dönthet úgy, hogy olcsó – “csak” homlokzati hőszigetelésre adott –  árajánlatot szeretne, vagy korrekt, minőségi munkát, amely hosszabb távon tartósabb és költséghatékonyabb eredményt biztosít. Az olcsóbb árajánlatok végül drágábbak lehetnek, ha nem tartalmazzák a szükséges előkészítő munkálatokat és javításokat. A korrekt árajánlat a legtöbb esetben drágább, mivel a munkafázisok száma megsokszorozódik. 

Egy új építésű háznál ezek az előkészületi feladatok általában nem merülnek fel, ezért is olcsóbb a szigetelés. Fontos megérteni, hogy mi az olcsóbb és mi a drágább megoldás hosszú távon. 

Néhány konkrét példa arra, hogy mely esetekben érdemes a drágább de korrekt homlokzati hőszigetelési árajánlatot elfogadni: 

Sokan elfeledkeznek arról, hogy az előkészületek ugyanolyan fontosak, mint maga a szigetelés. Például elengedhetetlen, hogy  a teljes csatornarendszer megfelelően legyen kiépítve. Egy másik fontos szempont a betonjárda állapota. Egy rossz minőségű vagy megrepedt betonjárda idővel megsüllyedhet, és bevezetheti a vizet az épületbe. A homlokzati hőszigetelés tehát önmagában nem oldja meg a vízszigetelés problémáit.

Vagy vegyük például egy családi házat, egy “kádár-kockát”,  amelyet meszes vakolattal vakoltak. Ez a levegős vakolat nem alkalmas arra, hogy közvetlenül hőszigetelő rendszert helyezzünk rá. Ilyenkor a teljes vakolat leverésére van szükség, amit alapozás követ. A meszes alapot le kell kötni. Két megközelítés létezik: néhány építéstervező szerint újra kell vakolni, hogy a lapokat leragaszthassuk, de a gyakorlat azt mutatja, hogy egy újabb meszes alap nem működik hatékonyan. A modern ragasztók sokkal erősebbek, így elegendő a mélyalapozás, amelyre felkerülhet a hőszigetelő rendszer.

Homlokzati hőszigetelés árajánlat: Milyen további tényezők befolyásolják?

A korrekt homlokzati hőszigetelés árajánlatának összeállítása – amennyiben minket bíznak meg szigetelést megelőző javításokkal – a  fentieken kívül  számos tényezőtől függ, amelyek között szerepel az épület állapota, a szükséges javítások és cserék, valamint az alkalmazott anyagok minősége és mennyisége.

Széldeszka állapota

A széldeszka állapota kritikus szerepet játszik a homlokzati hőszigetelés árának meghatározásában. Ha a széldeszka sérült vagy elhasználódott, annak cseréje elengedhetetlen a hőszigetelési munkák megkezdése előtt.

Párkányok cseréje

A párkányok cseréje szintén emeli a homlokzati hőszigetelés árát. A cseréjük nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem funkcionálisan is, mivel megvédik a homlokzatot a víz beszivárgásától. A párkányok anyaga, például műanyag, kő vagy fém, jelentősen befolyásolja a költségeket.

Nyílászáró csere

A nyílászárók állapota alapvetően meghatározza az épület hőszigetelési hatékonyságát. Az elöregedett vagy rosszul záródó ablakok és ajtók cseréje nélkülözhetetlen a teljes körű hőszigetelési projekt során. Az új, energiatakarékos nyílászárók nemcsak a hőszigetelést javítják, hanem hozzájárulnak az energiafogyasztás csökkentéséhez is. A nyílászárók cseréjének ára függ az anyagtól (például fa, műanyag, alumínium), a mérettől és a beépítés bonyolultságától.

Munkadíjak és anyagköltségek

A homlokzati hőszigetelés árajánlatának másik fontos eleme a munkadíjak és az anyagköltségek. Az anyagköltségek a szigetelőanyag típusától (például EPS, XPS, kőzetgyapot), vastagságától és minőségétől függnek. Az EPS (expandált polisztirol) például népszerű választás a költséghatékonysága és jó hőszigetelő képessége miatt.

A munkadíjak a következő tényezőktől függenek:

További szempontok

Energetikai korszerűsítés

Az energetikai korszerűsítés, beleértve a homlokzati hőszigetelést, pályázati támogatásokkal is megvalósítható. A CSOK Plusz és más állami programok lehetőséget kínálnak, hogy pénzügyi támogatást vagy hitelt igényeljen a lakásfelújításra. Érdemes tájékozódni ezekről a lehetőségekről, mert jelentős mértékben csökkenthetik a felújítás költségeit​​​​.

Kérje ingyenes ajánlatunkat!

Ingyenes felmérést és árajánlat készítést kínálunk szaktanácsadással – hőszigetelés kalkulátor 2024  – Bár az oldal nem végez konkrét számítást, a kérdőív kitöltésével az ügyfelek pontos és korrekt árajánlatot kaphatnak.

Mit tartalmaz az ingyenes árajánlat?

Z

Telefonos megbeszélés

Az ingyenes ajánlat egy előzetes, tájékoztató jellegű telefonos konzultációt foglal magában, ahol az ügyfél általános igényeit és a projekt körvonalait egyeztetjük.

Z

Gyors kalkuláció méretek és fotók alapján

Az ügyfél által biztosított méretek és fotók segítségével elkészítünk egy gyors, becslés jellegű kalkulációt, amely tájékoztatást nyújt a várható költségekről. Fontos megjegyezni, hogy ez csupán egy előzetes becslés, amely a későbbiekben pontosítható.

Z

Megfelelő építőanyagokra javaslattétel:

Az ügyfél igényei és a projekt specifikációi alapján javaslatot teszünk a legmegfelelőbb építőanyagok kiválasztására. Ez magában foglalja a szerkezeti anyagoktól kezdve, a burkolóanyagokig, és egyéb szükséges alapanyagokig terjedő választékot, figyelembe véve a költségvetést, tartósságot és a funkcionalitást.

Z

Tanácsadás nergiahatékonyság növelésével kapcsolatosan

Mit NEM tartalmaz az ingyenes árajánlat?

 

Részletes műszaki tervezés

Az ingyenes ajánlat nem tartalmazza a projektre szabott részletes műszaki tervek elkészítését. Ezt külön díjazás ellenében vállaljuk.

Helyszíni bejárás

Kizárólag komoly érdeklődők számára biztosítunk helyszíni felmérést, miután egy előzetes telefonos konzultáció során meggyőződtünk az ügyfél elkötelezettségéről.

Pontos költségvetés

Az ingyenes ajánlat tartalmaz egy gyors kalkulációt, de a részletes és végleges költségvetés kidolgozása csak a projekt részletes felmérése után, díj ellenében történik. A részletes ajánlat díjat a projekt elfogadása után jóváírjuk

Engedélyeztetési folyamatban való részvétel

Az ingyenes árajánlat nem foglalja bele az engedélyeztetési folyamatokban való közreműködést, ez a szolgáltatás külön megrendelhető.

Homlokzati Hőszigetelés Árajánlatkérő Kérdőív – Budapest, Pest-, Fejér- és Tolna megye területén 

Kedves Érdeklődő!

Kérjük, töltse ki az alábbi kérdőívet, hogy személyre szabott árajánlatot tudjunk készíteni Önnek homlokzati hőszigetelésre. Az alábbi kérdéseinkre adott válaszok segítenek minket abban, hogy az Ön igényeinek megfelelően állítsuk össze ajánlatunkat. 

Kérdőív hőszigeteléshez

Válassza ki a legördülő listából vagy töltse ki a hiányzó adatokat!

Kereshet közvetlen levél formájában, vagy telefonon is hívhat a lenti elérhetőségek valamelyikén!

 

Kondi Árpád EV

info@homlokzatesbelsofelujitas.hu

A munkavállalás helyszínei:

Budapest 11-12. kerület (XI-XII.) 18-23. kerület (XVIII., XIX., XX., XXI., XXII., XXIII.); Pest vármegye: Biatorbágy, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Érd, Tárnok, Vecsés, Budakalász, Dunavarsány, Budafok Halásztelek, Ráckeve, Százhalombatta. Fejér vármegye: Székesfehérvár, Velence, Agárd, Gárdony, Baracska, Dunaújváros, Kisapostag, Kőszárhegy. Tolna vármegye: Szekszárd, Paks,  Dunaföldvár

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!