Homlokzat szigetelési hibák – olcsó  hőszigetelő anyagok

A homlokzati hőszigetelés alapvető szerepet játszik az épületek energiahatékonyságának fenntartásában, ám sokan választják az olcsó szigetelés lehetőségét, ami hosszú távon komoly problémákat okozhat. Ezen hibák egy része a rossz minőségű, olcsó hőszigetelő anyagok használatára vezethető vissza, amely rövid időn belül a szigetelés meghibásodásához vezethet. Egy jól kivitelezett szigetelés legalább 10-15 évig tartósnak kellene lennie, de ha nem kellő gondossággal végzik a munkát vagy rossz anyagokat használnak, a beruházás kudarccal végződhet.

Konkrét példa: megrepedezett a homlokzatszigetelés az olcsó hőszigetelő anyag miatt

Egy korábbi  – nem általunk kivitelezett – projekt során, ahol ügyfelünknek  olcsó hőszigetelő  rendszert raktak fel, sajnos a szigetelés rövid időn belül megrepedezett. Bár a kivitelezést szakszerűen végezték, a rossz minőségű anyagok használata miatt a homlokzaton jelentős repedések jelentek meg már néhány éven belül. A probléma orvoslása érdekében nem volt elég a szigetelés részleges javítása; egy teljesen új hőszigetelő rendszert kellett alkalmazni, ami az eredeti olcsó választás költségeinek többszörösére rúgott.

Ez az eset jól mutatja, hogy az olcsó homlokzati hőszigetelés nem mindig jelenti a takarékos megoldást. Az eredetileg használt anyagok nem tudtak megfelelni a környezeti kihívásoknak, mint az időjárás vagy a hőingadozás, így a homlokzat állapota gyorsan leromlott. Kondi Árpád és csapata a homlokzatfelújítás során jó minőségű – minimum középkategóriás – tartós szigetelő anyagokat használ, amelyek garantáltan hosszabb élettartamot biztosítanak.

Hőszigetelés javítása előtte – utána képek

Előtte…

Utána…

Olcsó hőszigetelés: Miért érdemes kerülni?

Az olcsó szigetelés vagy az olyan hívószavak, mint a legolcsóbb hőszigetelő rendszer, sokakat vonzanak, akik spórolni szeretnének az építési vagy házfelújítási költségeken. Azonban az olcsó megoldások gyakran nem nyújtanak hosszú távú védelmet az épület számára, és a beruházás végül többszörösébe kerülhet, mint amennyit eredetileg spórolni akarunk.

A rossz minőségű anyagok gyorsan veszítenek szigetelőképességükből, ami nemcsak a fűtési költségek növekedéséhez, de penészesedéshez és más szerkezeti problémákhoz is vezethet. Egy olcsó hőszigetelő anyag választása így könnyen visszaüthet, különösen, ha a felújítás nem szakértők által történik. 

A minőség fontossága a hosszú távú eredményekhez

A hőszigetelés tartósságához elengedhetetlen a minőségi anyagok és szakértők alkalmazása. A megfelelően kiválasztott hőszigetelő rendszerek – például középkategóriás anyagok, mint az EPS vagy kőzetgyapot – hosszú távon nemcsak a fűtési költségek csökkentésében segítenek, hanem az ingatlan értékét is növelik. Ezen túlmenően, a megfelelő kivitelezés biztosítja, hogy a szigetelés akár 10-15 évig gond nélkül szolgálja az épületet, míg az olcsó hőszigetelő rendszer olcsón csak rövid távú megoldást nyújt.

Hibák a szigetelés kivitelezésében

Nemcsak az olcsó hőszigetelő anyagok okozhatnak problémát, hanem a nem megfelelő kivitelezés is. Gyakran fordul elő, hogy szakértelem nélküli munkavégzés során a szigetelés nem lesz tartós. Ez vezethet ahhoz, hogy a hőveszteség továbbra is jelentős marad, a falak pedig gyorsan nedvesednek, ami penészesedést és egyéb szerkezeti károkat eredményezhet.

Homlokzatszigetelés árak

A kivitelezés munkadíja: bruttó 10.000 Ft-14.000 Ft /m2 lapvastagságtól függően.

Állványozási díj: az ár bruttó 2200 Ft/m2-től (a díj a szállítást és az állványozást is tartalmazza – nálunk nincs plusz bérleti díj)

A kivitelezés munkadíja az csakis a munkadíjra értendő, nem tartalmaz anyagdíjat.

Az anyag kiírást a tervezésem alapján kell megrendelni.

Miért válasszon minket?

A tapasztalat azt mutatja, hogy a ház szigetelés olcsón csak rövid távú megoldást nyújt. Mi, Kondi Árpád és csapata, mindig minimum középkategóriás hőszigetelő anyagokat ajánlunk, hogy ügyfeleink hosszú távon élvezhessék otthonuk komfortját és energetikai hatékonyságát. Az általunk kiválasztott anyagok legalább 10-15 évig garantálják a szigetelés tartósságát, és a hőszigetelés során nemcsak az anyagokra, hanem a precíz kivitelezésre is különös figyelmet fordítunk.

Kapcsolódó olvasnivaló: 

Ne maradjon le a pályázati- és a házfelújítási friss infókról, árakról

A feliratkozással elfogadja az Adatkezelési tájékoztatónkat: [link]Adatkezelési tájékoztató[/link] elolvasása.