A belső felújítás a generálkivitelezés egyik legszebb és legizgalmasabb része, amelynek során egy “leharcolt” vagy megunt környezetet alakítunk át, hogy modern, praktikus és esztétikailag megújult élettér jöjjön létre. Az ilyen típusú lakásátalakítás nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontból is jelentős változásokat hoz. A belső felújítás minden részlete átgondolt és jól szervezett munkafolyamatokon megy keresztül, így az eredeti állapothoz képest egy teljesen új lakókörnyezet alakul ki, amely megfelel a mai igényeknek.

A teljeskörű (generál) belső felújítás legnagyobb előnyei

A belső felújítás nem csupán esztétikai változást jelent, hanem gyakran funkcionális javításokat is. Az elavult elektromos rendszerek modernizálása, a vízvezetékek cseréje, a hőszigetelés javítása és az energiahatékonyság növelése mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az otthon kényelmesebb és fenntarthatóbb legyen. A generálkivitelezés során a kivitelező feladata, hogy az összes munkafázist koordinálja, biztosítva, hogy minden szakasz a megfelelő időben és minőségben valósuljon meg.

Elkezdődött a belső felújítás egy székesfehérvári  családi házban

További belső felújítás  előtte-utána képek

Csapatunk legutóbbi belsőfelújítási munkáiról készült képeit a cikk vége felé találja, ahol részletesebben is megtekintheti, hogy dolgozunk!

A belső felújítás  eredménye..

A megrendelők gyakori félelmei a belső felújítással kapcsolatban

A belső felújításnál gyakori, hogy a megrendelők bizonytalanok az eredményt illetően, és sokszor tartanak a felújítási folyamatoktól. Egyesek túl sokat szeretnének kevés pénzért, míg mások egyszerűen nem tudják, mire számíthatnak. A legfontosabb azonban az, hogy a kivitelező és a megrendelő között folyamatos kommunikáció legyen. Így biztosítható, hogy a felújítás során felmerülő problémák – például váratlan költségek – megfelelően legyenek kezelve, és a projekt a tervezett kereteken belül maradjon.

A belső felújítás munkafázisai

A belső felújítás során a munkafolyamatokat éppúgy külön kell kezelni, mint például a homlokzati hőszigetelésnél.  A generálkivitelező feladata, hogy az egyes munkafázisokat logikusan különválassza, majd a tervek alapján, ütemezetten haladjon a kivitelezéssel. Minden munkafázis külön-külön precizitást és szakértelmet igényel, hogy a végeredmény megfeleljen a megrendelő elvárásainak.

Ezek közé tartozik:

  • Villanyszerelés: Az elavult elektromos hálózat korszerűsítése, új vezetékek és kapcsolók beszerelése, valamint a biztonsági előírásoknak megfelelő új elektromos rendszer kialakítása.
  • Vízvezeték-szerelés: A régi vízvezetékek cseréje, modern vízrendszerek telepítése, például energiatakarékos vízmelegítők és csaptelepek beépítése.
  • Glettelés és festés: A falak simítása, repedések kijavítása, majd az újrafestés, amely friss, modern hatást biztosít az otthon számára.
  • Parkettázás és burkolás: Új padlóburkolatok, parketták vagy csempék lerakása, amelyek nemcsak esztétikai javulást, hanem tartós és praktikus megoldásokat nyújtanak.
  • Belső hőszigetelés: A falak belső hőszigetelése, amely segít a fűtési költségek csökkentésében és a komfortérzet növelésében.
  • Nyílászárók cseréje: Régi ablakok és ajtók cseréje új, energiatakarékos nyílászárókra, amelyek javítják a hő- és hangszigetelést.
  • Belsőépítészeti munkák: Beépített bútorok, konyhák és egyéb belsőépítészeti elemek kialakítása, amelyek a lakás esztétikai megújulásához is hozzájárulnak.
  • stb.

Mindezek a munkafázisok szoros együttműködést igényelnek a megrendelő és a kivitelező között, hogy a felújítás a tervek szerint haladjon, és a végső eredmény minden elvárásnak megfeleljen.

Kétféle kivitelezési megoldás: kulcsrakész és munkafázisokra bontott felújítás

Egy belső felújításnál két alapvető megközelítést lehet választani. Az egyik a kulcsrakész felújítás, ahol a projekt teljes egészében, előre meghatározott áron készül el. Ilyenkor a megrendelő nem kell, hogy részt vegyen a részletekben, a végeredmény pedig egy azonnal beköltözhető lakás lesz. A másik megoldás a munkafázisokra bontott felújítás, ahol minden egyes részmunka külön tételként jelenik meg. Ez lehetővé teszi a megrendelő számára, hogy jobban átlássa, mi mennyibe kerül, és így a költségek pontosabban tervezhetők.

Mennyibe kerül egy belső felújítás? Generálkivitelezés árak

A belső felújítás költségei nagymértékben függnek attól, hogy milyen anyagokat és technológiákat választ a megrendelő. Általában egy ilyen jellegű felújítás 80 000 Ft/négyzetmétertől indul, de a végleges ár a megrendelő igényei és az elvárt minőség függvényében akár magasabb is lehet. Például a luxuskategóriás burkolatok és bútorok jelentősen megemelhetik a költségeket, míg egy egyszerűbb, de jól megtervezett megoldás költséghatékonyabb lehet.

Belső felújítás – rejtett költségek

A felújítási munkák során elkerülhetetlen, hogy bizonyos nem látható problémák előjöjjenek, amelyek plusz költségeket generálhatnak. Ezért fontos, hogy a kivitelező folyamatosan tájékoztassa a megrendelőt az esetlegesen felmerülő extra költségekről. A rejtett költségek megelőzése érdekében érdemes minden munkafázist alaposan megtervezni és előre megbeszélni.

További belső felújítás előtte-utána képek

A részletekért kattintson a galéria képeire!

 

A generálkivitelező szerepe

Egy megbízható generálkivitelező segít abban, hogy a belső felújítás minden részlete zökkenőmentesen menjen végbe. Ő felel az alvállalkozók irányításáért, a beszerzésekért, valamint a munkálatok minőségének biztosításáért. A generálkivitelezés előnye, hogy a megrendelőnek nem kell minden apró részlettel foglalkoznia, hiszen a kivitelező egy kézben tartja a teljes projektet. Ezáltal elkerülhetők a rejtett költségek és a kommunikációs problémák.

Bízza ránk a teljeskörű lakásfelújítást! 

A belső felújítás nemcsak esztétikai, hanem funkcionális megújulást is biztosít ingatlanának. Ha Kondi Árpádot és csapatát választja generálkivitelezőként, biztos lehet benne, hogy a munkafázisok átgondoltan, jól szervezetten és rejtett költségek nélkül valósulnak meg. Akár kulcsrakész megoldásra, akár munkafázisokra bontott kivitelezésre van szüksége, Kondi Árpád tapasztalt csapata garantálja, hogy a végeredmény mindig egy modern, kényelmes és értéknövelt otthon lesz. Bízza felújítását megbízható szakemberekre, akik a legmagasabb színvonalon valósítják meg elképzeléseit! 

Árajánlat kérés>>

Külső-belső házfelújítás lakásfelújítás  generálkivitelezés

Ne maradjon le a pályázati- és a házfelújítási friss infókról, árakról

A feliratkozással elfogadja az Adatkezelési tájékoztatónkat: [link]Adatkezelési tájékoztató[/link] elolvasása.